Skip to content

Chili con carne inaczej

Druga bomba kaloryczna to chili con carne podane na patelni z salami, serami i innymi pysznościami.

Przepis:
• chili con carne – nie podaję przepisu, wzięłam pierwszy lepszy z internetu.
• jajka
• salami
• sery żółte (np. parmezan, dziugas, gouda)
• natka pietruszki, dymka lub szczypiorek
• pieczywo

Na dnie dużej patelni podgrzać wcześniej przygotowane chili con carne. Kiedy będzie gorące, ułożyć na wierzchu salami i bezpośrednio do dania wbijać jajka. Całość posypać tartym serem żółtym. Posypać szczypiorkiem lub dymką i natką pietruszki. Można też włożyć pieczywo bezpośrednio do dania jak widać na zdjęciu.

Smacznego!

 

Podziel się na:
  • Print
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay

Post a Comment

Your email is never published nor shared.